Bæredygtig tøjvask

https://www.baeredygtigliv.dk/

Miljøvenlig tøjvask

Kan man vaske tøj på en bæredygtig måde? Det korte svar er JA.

At vaske tøj er en proces, hvor vi kan bruge rigtig mange ressourcer og der kan være mange processer.

Tøjvask  og evt. tørretumbling slider meget på dit tøj, og du kan overveje, om du kan bruge tøjet lidt mere, inden det skal vaskes? Hvis det er beskidt skal det selvfølgelig vaskes, men der kan have sneget sig nogle automatiske reaktioner ind hos dig med feks at smide tøjet til vask hver aften – uanset om det er beskidt eller ej. Eller du kan have en forestilling om, at tøj ikke kan bruges mere end én dag? Det er værd at være vågen omkring.  Læs også: Sådan passer du på dit tøj

1. Forvask. Er det nødvendigt? Er dit tøj så snavset at forvask er nødvendigt?

2. Skru ned for temperaturen på vasken.  Læs:Hvilken temperatur skal jeg vælge? 

3. Brug biologisk nedbrydeligt vaskemiddel. Det minimerer forurening og problematiske stoffer i dit tøj, hvor det optages gennem huden. Mit yndlings vaskemidler er  uden tvivl DENNE til hvidt og kulørt tøj, og DENNE til uld og silke.

4. Tørring. Har du mulighed for at lufttørre dit tøj? Når du hænger tøjet til tørre, sparer du både slid af tøjet og strøm. Tørretumblere er meget energikrævende. Det er bare med at være kreativ, hvor du kan have en tøjsnor til at tørre tøj på. Meget kan lade sig gøre, hvis man er lidt opfindsom. Og som en ekstra gevinst dufter tøjet frisk og lækkert, hvis det er tørret udenfor.  Win – win, ikke?

Se gode, biologisk nedbrydelige vaskemidler HER