Reducer stress i naturen

https://www.baeredygtigliv.dk

Naturen er et godt middel til reducering af stress

Kroppen er designet til at kunne klare kortvarig stress, men bliver perioden for lang, så vi kroppen give efter. Alle mennesker vil opleve kortvarig stress i deres liv, når omgivelserne begynder at stille krav. Belastningstilstanden er helt normal, og så længe den er kortvarig, så opnår kroppen også gavnlige effekter på baggrund af tilstanden.

Men er tidsrummet for den stressende periode for lang, så er det vigtigt at du reagere. Optimalt set bør du være proaktiv i arbejdet med at forebygge stress, og det kan du gøre på mange forskellige måder. En yderst velkendt og videnskabeligt bevist metode til stressreducering er at komme ud i naturen.

Husk at trække stikket fra den travle hverdag

Den moderne hverdag kan for mange være enormt stressende, da du bliver påvirket af enormt mange forskellige ydre og indre krav. Der bliver stillet krav til dig i hjemmet, hvor du har en bestemt rolle, mens der også bliver stillet krav til dig på arbejdspladsen, hvor du udfylder en anden rolle end du gør i hjemmet.

Du stiller måske også nogle indre krav til dig selv, da du helt sikkert har et ønske til hvordan du ønsker at fremstå. Det kan f.eks. være på arbejdspladsen, hvor du gerne vil fremstå ambitiøs og hårdtarbejdende, og du siger derfor ikke nej til ekstra opgaver.

Du kan klare at arbejde hårdt i en periode, men det er vigtigt at du lytter til din krop. Husk at trække stikket fra den travle hverdag. Der er ikke nogen mennesker der kan holde til at køre 200 km/t hver eneste dag. Husk at sætte foden på bremsen, og husk at tag de nødvendige pauser fra den travle hverdag.

En lille tur i naturen kan gøre en kæmpe forskel

Der er som sagt mange forskellige ting du kan gøre for at reducere stressniveauet i din krop, og der er som sådan ikke noget der er rigtig eller forkert. Mennesket er yderst komplekst, og det er derfor forskelligt, hvad der er afslappende for det enkelte menneske.

Sølle 20 minutter i naturen afhjælper stress markant, og så kan du samtidig få sved på panden. Daglig kontakt med naturen kan være med til at sænke stresshormonet kortisol i kroppen, og du vil derfor opleve at naturen kan være en yderst god metode til at mindske stress i din krop.

Hvis du oplever stress i perioder, så prøv at implementer gåture i naturen over en længere periode. Se om ikke du også oplever en effekt på din krop, hvor du slapper mere af, og hvor du nemmer kan håndtere stressende situationer.

Du kan lave mange forskellige aktiviteter i naturen

Du kan komme i kontakt med naturens elementer gennem mange forskellige aktiviteter i naturen. Det kan f.eks. være en fisketur langs den danske kyst, hvor du virkelig kommer i kontakt med naturens kræfter.

På en fisketur kommer du nemlig i kontakt med rigtig meget natur, og du får aktiveret alle dine sanser. Du møder blæsten, vandet, træer, sten osv., og du kommer derfor i kontakt med naturen på rigtig mange forskellige måder. Hvis ikke du fisker, så tag en gåtur langs kysten, hvor du har tid og plads til at få tømt hovedet for hverdagens stress.

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv.

Her finder du guides, råd, tips, tricks og viden inden for sundhed, livsstil og interiør til et mere bæredygtigt liv.

Læs også: Vandreture – en bæredygtig form for turisme