Vandspare tips

https://www.baeredygtigliv.dk/

SÅDAN KAN DU SPARE PÅ DRIKKEVANDET

Rent drikkevand er en livsnødvendighed og vi skal bruge det med omtanke – også for de kommende generationers skyld.
Det er ikke svært at minimere sit vandforbrug.
At ændre lidt på nogle vaner, kan betyde en virkelig stor besparelse i dit forbrug af drikkevand.
Her får du nemme tips, som kan minimere dit forbrug og du sparer endda også penge.
Der er mange ting, du kan gøre for at spare på vandforbruget i din husholdning. Her er nogle forslag:

Reparer lækager:

Dette er en af de mest effektive måder at spare på vandet på, da lækager kan føre til, at du spilder store mængder vand uden at vide det. Tjek for lækager i vandhaner og toiletter, og få dem repareret, hvis du finder nogen.

Installer vandbesparende udstyr:

Der findes mange vandbesparende produkter, såsom vandhaner med luftindsprøjtning og vandbesparende toiletter, der kan hjælpe dig med at spare på vandet.

Brug en vandkande:

Når du vander dine planter, kan du bruge en vandkande i stedet for at tænde for hanen hele tiden. På den måde kan du kontrollere, hvor meget vand du bruger, og undgå at spilde vand.

Tænd kun for hanen, når du bruger vandet:

Sluk for hanen, når du børster tænder og sæber hænderne ind, og tænd kun for hanen, når du faktisk har brug for at skylle noget ned eller skylle hænderne. Samme princip når du tager brusebad og børster tænder.

Lad vandet løbe mindre, når du vasker op:

I stedet for at lade vandet løbe hele tiden, mens du vasker op, kan du fylde en balje med vand og bruge den til at vaske op i. På den måde kan du spare på vandet.

Brug en regnvandstønde:

Hvis du har en have, kan du installere en regnvandstønde, så du kan genbruge regnvand til at vande planterne med. På den måde kan du også spare på vandet fra vandhanen.  Du kan læse mere om, hvordan du kan spare på jordens kostbare drikkevand HER.

Læs også: Sol afskærmning – en billig og naturlig måde at sænke temperaturen i huset.

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt  onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv i bred forstand.

Vi tror på, at en bæredygtig livsstil handler om at skabe en balance på tværs af forskellige områder af vores liv, herunder økonomi, job, tid og miljø.

Vores mission er at inspirere og støtte mennesker i at træffe bæredygtige valg, der gavner både dem selv og planeten som helhed.