Stressfrit børneværelse

https://www.baeredygtigliv.dk/

Et børneværelse, der inspirerer til leg og kreativitet.

Når dit barn har for meget legetøj, kan det være svært for barnet at overskue mulighederne.  Og derfor kan barnet have svært ved at lege kreativt og fantasifuldt. Der kan være så mange valgmuligheder, at barnet ikke ved, hvad det skal vælge. Det kan medføre trang til at blive underholdt i stedet for at være undersøgende, kreativ, lærende og fordybet.

I stedet for at have et stort udvalg af legetøj, er det bedre for dit barn at have færre ting. Men lækkert indbydende  ting, af høj kvalitet, som kan bruges på flere måder. På den måde kan barnet fokusere på at lege med de ting, der er.  Og udvikle fantasien ved at finde på nye måder at bruge dem på.

Det er en god idé at begrænse mængden af legetøj, dit barn har. Derved bliver barnet ikke overstimuleret, og kan udvikle sig sundt og godt.  Lege kreativt, udvikle fantasien og  fordybe sig i leg og kreativitet.

Enkelt og indbydende

Skab et lyst, enkelt og indbydende børneværelse til barnet. Legetøj og opbevaring af naturmaterialer indeholder dels færre hormonforstyrrende stoffer og dels appellerer det til barnets sanser.

Der findes flere butikker, som har specialiseret sig i legetøj og børneudstyr af høj, økologisk kvalitet, feks. Naturebaby.

 

Invitér naturen ind i børneværelset

og barnet ud i naturen

Et enkelt og indbydende værelse, er godt for dit barn på flere måder:

  1. Det kan hjælpe dit barn med at fokusere: Et enkelt og ryddeligt børneværelse kan hjælpe barnet med at fokusere på sin leg og undgå at blive distraheret af alt for meget legetøj og ting.

  2. Det giver dit barn plads og mulighed for at bruge kroppen – det elsker børn.

  3. Det kan øge dit barns kreativitet: Et enkelt og indbydende børneværelse kan også inspirere barnet til at lege kreativt og udvikle sin fantasi. Når der ikke er for mange ting at distrahere, kan barnet fokusere på at lege med de ting, det har, og finde på nye måder at bruge dem på.

  4. Det kan gøre det nemmere for barnet at rydde op: Et enkelt børneværelse er nemmere for barnet at rydde op, da der ikke er så mange ting, de skal gøre plads til. Dette kan hjælpe dit barn med at lære at tage ansvar for sine ting og holde orden.

  5. Det kan øge følelsen af ro: Et enkelt børneværelse skaber en følelse af ro og harmoni, som er godt for barnets evne til at fordybe sig. Når der er ryddeligt og enkelt, kan dit barn føle sig mere afslappet og rolig i sit værelse.

I det hele taget er et enkelt og indbydende børneværelse godt for barnet, da det hjælper med at fokusere, lege kreativt, holde orden og føle sig rolig og tilpas.

Skab overblik for barnet

Der er flere måder, du kan organisere et børneværelse, så børn ikke bliver overvældet af legetøj:

  1. Begræns mængden af legetøj: Det kan være en god idé at begrænse mængden af legetøj, børn har, så de ikke bliver oversvømmet og kan fokusere på at lege kreativt og udvikle deres fantasi.

  2. Opbevar legetøj i opbevaringskasser: En god måde at holde styr på legetøj på er ved at opbevare det i opbevaringskasser eller -kurve. På den måde kan børnene nemt finde det legetøj, de vil lege med, og rydde op efter endt leg.

  3. Opret legeområder: Du kan opdele børneværelset i forskellige legeområder, så børnene har dedikerede steder til forskellige aktiviteter. For eksempel kan du lave et læsehjørne, et kreativt område og et legesæt-område.

  4. Giv legetøj en fast plads: Det kan være en god idé at give hvert stykke legetøj en fast plads, så børnene ved, hvor de skal lægge det tilbage, når de er færdige med at lege med det.

  5. Ryd op regelmæssigt: Det er en god idé at rydde op i legetøjet regelmæssigt, så børnene ikke bliver oversvømmet og det ikke bliver for rodet. Dette kan også hjælpe børnene med at lære at holde orden og tage ansvar for deres ting.

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv.

Her finder du guides, råd, tips, tricks og viden inden for sundhed, livsstil og interiør, til et  mere bæredygtigt liv.