Fordele ved børneopsparing

https://www.baeredygtigliv.dk

Børneopsparing er en opsparing hvor forældre eller andre kan indsætte maksimum 6000,- kr. om året på en speciel bankkonto, dog maks 72.000 i alt (2023 tal)

Børneopsparing kan oprettes indtil barnet er fyldt 14 år.

Der vælges på forhånd hvornår pengene kan hæves af barnet, og alderen skal være mellem 14-21 år. Det er kun muligt at have én børneopsparing per barn.

Hvad er fordelen ved børneopsparing?

Hvis du investerer børneopsparingen, kan den give et godt afkast, som er skattefrit.

Lader du den stå i banken og det giver lidt renter, er renteindtægten selvfølgelig også rentefri.

Hvis dit barn geninvesterer sin børneopsparing i stedet for at bruge den, vil barnet få en rigtig god investering med renters rente, som kan give en stor økonomisk frihed senere i livet.

Er det en god idé med børneopsparing?

At give dit barn et godt økonomisk fundament, er vel i sig selv et god idé.  Hvis du taler med barnet om investeringerne af børnepengene, kan det inspirere til meget god læring om håndtering af penge, og hvordan man får en sund økonomi. Det burde være basal læring i skolen.

Her er nogle forslag til, hvordan du kan engagerende dit barn:

  1. Brug praktiske eksempler: Brug eksempler på ting, som barnet er interesserer i, såsom deres yndlings video- eller computerspil, eller ting, som barnet ønsker sig. Forklar, hvordan man kan spare op og investere for at kunne købe disse ting.

  2. Lav en økonomisk plan: Hjælp dem med at lave en økonomisk plan, hvor de sætter mål for, hvad de gerne vil spare op til, og hvordan de planlægger at opnå dette mål. Dette kan være en god måde for dem at lære om budgettering og opsparing.

  3. Introducer dem for aktiehandel: Hvis de er interesserede i teknologi eller andre former for virksomheder, kan I sammen undersøge, hvilke aktier der er spændende at investere i.. Du kan vise dem, hvordan man kan købe aktier i deres yndlingsvirksomheder og følge med i, hvordan disse aktier performer.

  4. Gør det sjovt: Prøv at gøre det sjovt at lære om investering og økonomi. Du kan spille økonomiske spil eller quizzer sammen, eller se en video om investering på YouTube.

  5. Gør det konkret: Når barnet begynder at tjene penge,  kan du lære dem altid at investere 20-50% (Fast procentdel)  af deres penge i aktier eller fond eller anden form for investering, så de kan se hvordan dette ændrer sig i realtid. Derved lærer barnet ikke at bruge alt hvad der tjenes.

Husk at det vigtigste er at være en god rollemodel, og vise dem, at du selv tager ansvar for din egen økonomi og tænker på fremtiden ved at spare og investere.

Kan børneopsparing betale sig?

Børne opsparing er en rigtig god ide.  Dels kan barnet lære meget om økonomi ved ovenstående.

Når børne opsparingen frigives, kan den geninvesteres, og give dit barn en tryg økonomisk fremtid med renters renteeffekten.

Jo tidligere børneopsparingen oprettes og investeres, jo bedre.

Hvem ønsker ikke at give sit barn det bedste økonomiske fundament, med frihed og overskud?

Læs også : Invester i en bedre verden

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv.

Her finder du guides, råd, tips, tricks og viden inden for sundhed, livsstil og interiør til et mere bæredygtigt liv.