Smukke smykker med et statement

https://www.baeredygtigliv.dk/smykker

Smukke smykker med et statement

Vis omverdenen, at du tager ansvar for miljøet og gerne vil være med til at beskytte og forbedre vores planet. Gør det ekstra stilfuldt med bæredygtige smykker, som er smukke i mere end én forstand – nemlig både af udseende og ansvarlighed. Men hvad er bæredygtige smykker? Det kan du læse mere om her på siden.

Der er mange parametre, som kan skrues på, når det handler om bæredygtighed. Det handler i høj grad om tage ansvar, handle på og rette op på de ubalancer, vi igennem tiden har skabt rundt omkring os – til lands, til vands og i luften. For selvom du måske ikke har mulighed for at tage håndgribeligt fat om problemerne, kan du stadig være med til at gøre en forskel. Bl.a. når du køber smykker til dig selv eller som en gave.

Men hvordan? Det kan du finde svar på ved at læse videre. Herunder kan du læse mere om:

Hvad er bæredygtige smykker?

Bæredygtighed handler om alt, hvad der kan skabe de bedst mulige forhold for miljøet. Og der kan tales om bæredygtighed i alle led fra at stå med ingenting – andet end idéen – til at stå med det færdige smykke. Derfor kan der være mange måder at fremstille bæredygtige smykker på.

For bæredygtigheden kan spille ind både på materialevalg, holdbarhed, arbejdsforhold, fremstillingsmetode, fragt og forsendelse. Samtidig kan det også handle om at støtte gode initiativer i forhold til miljøet enten med frivilligt arbejde eller med et beløb. Som f.eks. Vandaya, der støtter restaureringen af koralrev ved at give et beløb for hvert solgt smykke.

Så indirekte er du med til at støtte op om restaureringen af koralrev, når du køber et smykke hos Vandaya.

Hvem er Vandaya?

Vandaya er et dansk firma, som producerer enkle smykker i minimalistisk design inspireret af havet og naturen.

Smykkerne produceres i et begrænset antal for at undgå overproduktion og dermed spild. Det betyder også, at du får et næsten helt unikt smykke, som ikke alle og enhver har magen til. Samtidig er det slow fashion smykker, der kan holde og bruges i mange år og evt. gå i arv.

Vandaya genbruger smykkematerialer – som guld, sølv og messing. Og de bruger kun etiske materialer – altså materialer hvor der f.eks. ikke er dræbt dyr for at få fat i materialet. Sådan som det ofte sker med bl.a. elfenben og hajtænder.

Forsendelsen af smykkerne foregår i plastfri, komposterbar og/eller FSC-certificeret emballage for ikke at bidrage til den efterhånden omfattende plastikforurening i havene verden over.

Så det er ikke så få forhold i relation til miljøet, du tager en ansvarlig beslutning om, ved at vælge sådan et smykke.

Tjek selv Vandayas store udvalg af bæredygtige smykker her!

FAQ om bæredygtige smykker

Få svaret på de tre mest stillede spørgsmål om bæredygtige smykker.

Hvordan ved jeg om et smykke er bæredygtigt?

Et bæredygtigt smykke vil oftest være mærket med en eller anden form for certificering. Og ellers vil shoppen eller butikken gøre opmærksom på det henholdsvis under beskrivelsen og ved skiltning. For bæredygtighed er et godt salgsargument.

Hvor kan jeg købe bæredygtige smykker?

Du kan købe bæredygtige smykker online – søg, og du skal finde. Men du kan også gå ind i en fysisk smykkeforretning og forhøre dig om, hvad de har i deres udvalg af bæredygtige smykker. Så sparer du også forsendelsen – både pengene for den og forureningen fra kørslen fra et eller andet sted – måske langt fra hvor du bor.

Du kan også købe smykker i genbrugsbutikker – online som fysiske. Det er ikke sikkert, de er fremstillet bæredygtigt, men der er også en vis bæredygtighed i at genbruge, det der nu en gang er blevet fremstillet, så det ikke bliver til affald.

Er bæredygtige smykker dyrere end andre smykker?

Bæredygtige smykker er ikke nødvendigvis dyrere end andre smykker. Det afhænger helt af materialer og design. Selvfølgelig kan det godt fordyre et smykkes pris, hvis en del af beløbet går til et godt formål. Men så kan du med god samvittighed sige, at du har været med til at gøre noget godt for miljøet.

Og selv webshops og fysiske butikker holder jo også udsalg eller har tilbud ind imellem – også på de bæredygtige smykker. Så der kan du jo være heldig at finde lige netop det smykke, du ønsker dig til en lavere pris og dermed spare penge.

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt  onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv i bred forstand.Vi tror på, at en bæredygtig livsstil handler om at skabe en balance på tværs af forskellige områder af vores liv, herunder økonomi, job, tid og miljø. Vores mission er at inspirere og støtte mennesker i at træffe bæredygtige valg, der gavner både dem selv og planeten som helhed.

Læs mere…