Slyngevugge

https://www.baeredygtigliv.dk

En slyngevugge giver din baby en god søvn

En slyngevugge er en naturlig måde at få dit barn til at sove bedre. Så kan du endelig få dig en god nats søvn, og får mere tid til dig selv og alle dine daglige gøremål. Men hvad er en slyngevugge, hvordan virker den, og hvordan finder du den rigtige og mest bæredygtige? Det får du svar på i denne artikel.

 

Du kender det godt. Du har vugget og vugget dit lille barn – igen og igen – for at få det til at sove. Og nu er det endelig faldet i søvn i dine arme. Du lægger det stille og roligt ned i vuggen eller sengen. Men i det øjeblik ryggen rammer madrassen, vågner barnet med et skrig, og så kan du starte forfra. For et barn sover nu en gang bedst, når det føler sig omfavnet og er i bevægelse.

Derfor skal du hurtigst muligt have fat i en slyngevugge – også kaldet en hænge- eller fjedervugge. Hvis du vil vide mere om, hvad sådan en vugge kan gøre for dit barn – og ikke mindst dig selv – kan du herunder læse mere om:

·       Sådan virker en slyngevugge.

·       Sådan finder du den rigtige hængevugge.

·       En vugge, der opfylder alle dine behov.

·       Hvad siger de sagkyndige om slyngevugger?

·       FAQ om slyngevugger.

Sådan virker en slyngevugge

En slyngevugge er nærmest en kunstig livmoder. Den genskaber den velvære, som baby føler inde i mors trygge mave.

Den er lavet af blødt stof, der er syet, så det nærmest omfavner din baby. På den måde skærmer den også af for mange af de synsindtryk, som din baby bliver bombarderet med, og som kan være medvirkende til, at han eller hun ikke kan falde i søvn. Samtidig kan det også dæmpe visse lyde. I bunden af slyngevuggen er der en madras, men som sådan er der ikke nogen hård, fast bund.

Vuggen kan hænge frit – i loft eller dørkarm eller i et stativ. På den måde kan den duvende fornemmelse skabes.

Vælger du en hængevugge med motor, behøver du ikke en gang selv at skabe bevægelserne ved at skubbe til vuggen.

Sådan finder du den rigtige slyngevugge

Tænk dig godt om, før du vælger en hængevugge til din baby. Så er du sikker på at blive tilfreds med den. Du vil naturligvis gerne give dit barn det bedste – både i nuet og i dets fremtid.

Derfor er en komfortabel, bæredygtig, solid og måske billig vugge den mest omsorgsfulde løsning for både dit barn og miljøet – og dermed dit barns fremtid – og dig.

Du kan selvfølgelig også læse anmeldelser af hængevugger og tjekke, hvad andre forældre har valgt, og hvad de synes om vuggen.

De vugger du tjekker, skal selvsagt opfylde dine behov.

·       Er den lavet af økologisk stof?

·       Skal der medfølge motor?

·       Hvor mange kg kan den bære?

·       Er den solid?

·       Er den billig?

Kan eller vil du ikke bore i dit loft, bør du tjekke, om der følger et karmbeslag med til vuggen. Eller overveje om et stativ til slyngevuggen er en bedre løsning. En slyngevugge på stativ er også nemmere at flytte rundt på, hvis du gerne vil kunne tage vuggen med dig.

En vugge, der opfylder alle dine behov

Vi har undersøgt markedet – og hvad andre siger. Så hvis du er på jagt efter en hængevugge, der opfylder ovennævnte krav – og endda lidt til – er Babynohrs slyngevugge et rigtig godt bud.

Den er af Forbrugsguiden kåret som Bedste slyngevugge til prisen.

Denne vugge er skabt af bæredygtige materialer. Både vugge og madras er fremstillet af GOTS-certificeret økologisk bomuld. Tværpinden er lavet af træ.

Der medfølger silikoneovertræk til metalophænget, så metalfladerne ikke rammer hinanden. Det er lyddæmpende og sikrer, at der ikke kan skalle metalstykker og -splinter af, som kan falde ned i vuggen til din baby. Derudover medfølger der en pose til opbevaring og transport – naturligvis af økologisk bomuld.

Der medfølger også to fjedre. Så vuggen kan bruges af både babyer og lidt større børn.

Vuggen kan købes alene uden noget som helst andet. Eller den kan købes med motor med indbygget natbelysning eller med både motoren og stativ. Det gør det nemt at sammensætte den løsning, der passer bedst til dig.

Der findes selvfølgelig også mange andre slynge- og hængevugger på markedet. Så hvis du har andre krav, eller f.eks. prisen ikke er så væsentlig, kan du med fordel undersøge disse.

Hvad siger de sagkyndige om slyngevugger?

Du behøver ikke være urolig for, at en slyngevugge er usund eller skadelig for din baby at sove i. Netsundhedsplejerske.dk oplyser, at vuggens bevægelse og omfavnende design giver barnet en tryghed, som giver det ro til at sove og give det en god søvnrytme. Og det vil være medvirkende til at få dit barn til at sove længere og mere roligt.

Derudover fremhæves det også, at vuggen giver ergonomisk støtte til rygsøjlen, så den udvikles normalt. Vuggens bevægelser styrker også din babys balanceorgan i øret, og er dermed med til at udvikle og forbedre din babys motorik.

Endelig kan vuggen være med til at afhjælpe kolik og refluks.

FAQ om slyngevugger

Herunder får du svarene på de tre mest stillede spørgsmål, når det handler om slyngevugger.

Hvorfor skal jeg vælge en slyngevugge?

I en hængevugge sover din baby i længere tid og mere roligt, fordi vuggen ”omfavner” babyen og kan give bevægelser, der minder om bevægelserne fra din babys tid i livmoderen. Vuggen er også nem at tage med, så din baby har et trygt og velkendt sted at sove, når du er på besøg hos andre. I hvert fald hvis du har en vugge på stativ, eller du har et karmbeslag til den.

Hvor længe kan en slyngevugge bruges?

De fleste hængevugger kan bruges til nyfødte og frem til 4-6 måneders-alderen. Eller til de vejer 8-10 kg. Men nogle vugger kan også bruges af børn op til 3-års-alderen, der svarer til en vægt op til 25 kg. Dog skal du være opmærksom på, at jo mere dit barn kan bevæge sig, jo større er risikoen for faldulykker.

Hvor længe må baby ligge og sove i slyngevugge?

Der er ingen regler om, hvor længde din baby må ligge i en hængevugge. Vuggen er ergonomisk, så det er ikke skadeligt for din baby at ligge i den. Dog bør du holde opsyn med barnet, hvis det kan rulle rundt, rejse sig op osv. Og ellers gælder der samme forholdsregler, som når barnet sover i en almindelig seng eller vugge.

Bæredygtighed i Babynohrs slyngevugge

  •  GOTS-certificeret økologisk bomuld.
  • Tværpinden i vuggen er af naturtræ.
  •  Sparer på strømforbruget om natten.
https://www.baeredygtigliv.dk

Andre slyngevugger, der er værd at tjekke ud:

  • Membantu i økologisk bomuld med baldakin til solafskærmning.
  • Moonboon i blød, økologisk, antibakteriel og allergivenlig kapok.
https://www.baeredygtigliv.dk

Bæredygtigliv.dk er et uafhængigt  onlinemagasin, der har til formål at hjælpe danskerne til et sundere og mere bæredygtigt liv i bred forstand.Vi tror på, at en bæredygtig livsstil handler om at skabe en balance på tværs af forskellige områder af vores liv, herunder økonomi, job, tid og miljø. Vores mission er at inspirere og støtte mennesker i at træffe bæredygtige valg, der gavner både dem selv og planeten som helhed.

Læs mere…

Læs også: Bedste el ladcykel 2024